måndag 19 augusti 2013

Göteborg

bild @kimnordlund på instagram
Åkte ner till Göteborg med denna snygga donna för att se the Wall. Mådde så himla illa på tåget ner, men det ordnade sig. Vi mötte upp min kära roomie Kim som jag inte sett på en hel vecka, och gjorde oss i ordning.

Vi gick till Berzelius Bar och Matsal och hade en kass upplevelse. Vi var ett 30-tal allt som allt, men bokningen hade gjorts flera dagar i förväg, vi hade fått en satt meny med två val så att det skulle gå snabbt, och vi hade blivit lovade att vi skulle vara klara halv nio. Vi beställde innan klockan sju men fick vår mat 20 över 8. Alltså fick vi kasta i oss mat för 300 kronor och springa till arenan. Inte nog med det, ingen i personalen kunde svara på våra frågor, och när vi betalade hade mannen som tog betalt väldigt tråkig attityd. Givetvis förstår vi att det var en stressande situation för dem, men de hade ändå åtagit sig detta och sagt att de klarat det. Vi erbjöds för övrigt ingenting i kompensation. Kommer garanterat aldrig gå dit igen.

bild: kimnordlund på instagram
Men spelningen var tack och lov grym nog att kompensera. The Wall är en av mina absoluta favoritskivor, så det var magiskt att höra hela skivan låt för låt. Jag har aldrig ens varit på en arenaspelning tidigare, så det var en enorm upplevelse. Dock var föreställningen märkligt gjord för att ses direkt framifrån, vilket är skumt för i en arena sitter alla på sidan. Dessutom kände jag att den i vissa låtar var dåligt anpassad för de som satt långt bak (som vi.)

Efteråt köade jag i 500 år för att köpa en t-shirt, vi mötte upp lite vänner, skiljdes åt igen och mötte upp nya. Hade verkligen jätteroligt. Göteborg levererar alltid! Sen gick vi hem och slocknade på Kims mammas soffa.

Sen var det dags för roadtrip! Vi blev nästan stillastående i en timme framför ett vägarbete på riksväg 40, men tillslut var vi äntligen hemma!

Inga kommentarer: