måndag 20 maj 2013

Sofi Oksanen och jag

Jag såg den här bilden på Sofi Oksanen och var tvungen att ta en idolbild. I mitt tycke är hon den mest spännande aktiva författaren som finns nu. Jag snubblade över "Stalins Kossor" när jag jobbade på ett bibliotek, jag tog den på vinst och förlust - och blev verkligen skakad över hur bra det var. Helt jäkla otroligt. Så snart terminen är över ska jag sträckläsa hennes senaste, men det här är varken tid eller plats att plöja en tegelsten.

För några veckor sedan kom det in en äldre dam som sa att jag liknade henne. Det var nog mest en intellektuell persons sätt att säga "Du är en alternativ person! Jag har sett en annan alternativ person!" Ni vet, precis som alla alternativa brudar jag känner vid något tillfälle fått höra att de liknar Lisbeth Salander.

Först blev jag glad, men sen tänkte jag att det är väl skit samma om jag ser ut som Sofi Oksanen. En riktig komplimang hade varit om något sagt att jag kunde skriva som henne! Jag har inte skrivit något vettigt på evigheter. Kanske är det dags att möta det vita arkets skräck igen.

Inga kommentarer: