måndag 14 maj 2012

"Naturliga kvinnor"Eller: I fake it so real I am beyond fake
I fredags fick jag - jag skojar inte! - komplimangen "jag tycker att det är fint att du inte har så mycket smink på dig." Jag vet inte hur full eller synskadad den här snubben var, men det är definitivt konstigt. Visst finns det gott om tjejer som sminkar sig för att uppnå ett naturligt resultat men jag är inte en av dem. Jag kladdar gärna på hur mycket som helst. Vid tillfället hade jag t.ex. foundation, concealer, bronzer, rouge, två ögonskuggor, ögonbrynspenna, eyeliner och mascara på mig.

Jag tänker på det här varje gång jag läser någon sorts läsarpanel där snubbar förklarar att de föredrar naturliga tjejer. Det är en fin tanke osv. men jag slår vad om att det är en miljard gånger svårare att se naturligt snygg ut, än att bara vräka på och se ut som en gotisk clown. Men framför allt undrar jag om de flesta snubbar faktiskt har koll på hur en naturlig kvinna ser ut.

Om man inte använder smink själv föreställer jag mig att det är skitsvårt att se vem som använder en ögonbrynspenna eller rouge eller lösögonfransar.

Sen tycker jag att naturligt är väldigt överskattat. Vräk på istället! Det är mycket roligare!

2 kommentarer:

Septikemi sa...

"Men framför allt undrar jag om de flesta snubbar faktiskt har koll på hur en naturlig kvinna ser ut."

Precis samma slutsats som jag kommit fram till :) En bekant klagade på att han en gång hade vaknat upp tidigare än hans kk (tydligen ovanligt) och blev chockad över att hon inte hade några ögonbryn. När jag frågade om han verkligen inte hade lagt märke till att hennes 2-mm svarta streck som annars brukade finnas där var just ditmålade så sa han upprört "nej!!". Doh!

anna. sa...

huh, jag blir också så trött på "killar vet inte hur lång tid det tar för tjejer att ser naturliga ut"-argumenten.