tisdag 12 april 2011

Hål i huvudet

Mitt läsande går ganska långsamt just nu. Jag läser förstås fortfarande varje dag, men hoppar mellan så många böcker att varje bok tar en evighet att läsa ut. Men Hål i huvudet av Jenny Jägerfeld (som vann Augustpriset 2010 i klassen bästa barn- och ungdomsbok för Här ligger jag och blöder) har jag iaf tagit mig igenom.  Den börjar på ganska klassiskt manér; Minous pojkvän gör slut genom att lämna ett kassettband i deras lägenhet, världen rasar och Minou bestämmer sig för att åka till Spanien för att komma bort lite.

Jag har egentligen inte så mycket att säga om "Hål i huvudet" men tycker verkligen om den här boken, den är lättgenomkomlig, språket är rappt och roligt. Minou är mänsklig och ganska irriterande för det mesta, men jag gillar henne ändå. Framför allt tycker jag att den här boken visar väldigt bra hur självcentrerad man blir när man går igenom en kris.

Övrigt: Efter Jägerfelds Augustpris har "Hål i huvudet" släppts i ett nytt omslag, stilrenare med ett kassettband på framsidan. Jag tycker dock att gamla utlagans omslag är mycket roligare och därför mycket mer minnesvärt. Jag menar, vem har någonsin sett en annan bok med någon som borstar tänderna på omslaget?

2 kommentarer:

Michaela sa...

Usch, hatar det omslaget!
Hennes avtrubbade blick, öppna mun med avlångt objekt i och det vita som man ser runt om.
Jag kanske är fånig, men jag associerar bara till ett blowjob och någon som precis har sprutat i hennes mun. Jag vet att man inte ska överanalysera, men det är min spontana tanke varje gång jag ser omslaget. Ogillar starkt.
Det nya är jag däremot väldigt förtjust i, älskar alla Gilla böckers omslag.

Baby Strange sa...

Haha! Tja... helt fel har du ju inte nu när jag tänker på det. Märkligt att jag inte tänkt på det förut, brukar alltid dra lite märkliga, sexuella kopplingar det både det ena och det andra annars :) Mja... det nya var fint som sagt, men jag väljer "knäppt" över fint anyday!