fredag 11 februari 2011

Snökaos.

osv, osv.
Ifall ni har förmånen att sitta hemma någonstans med nerdragna persienner och myser med en kopp varm choklad kan jag upplysa er om att det snöar idag. Ganska mycket. Detta ser jag genom mitt köksfönster när jag kokar mina ägg, så jag förbereder mig, sätter på mig extra många lager. Jag missar dock en viktig del i mina ta mig till jobbet-förberedelser, nämligen att kolla SL. Vilket brutalt misslyckande! Alla som bor i Stockholm vet väl att det är det första man gör när det är dåligt väderlag.

Nåväl, jag sveper in ansiktet i halsduken så det ser ut som om jag ska starta heligt krig eller reclaima gatorna, drar på mig handskarna, tar ett djupt andetag och möter vädret. Pulsar mot busshållplatsen. Tycker att det är lite märkligt att det istället för antal minuter till nästa buss står X, men står tålmodigt kvar ändå. Efter ett par minuter upplyser en vänlig man med smartphone alla väntande om att bussarna är inställda.

Inte mycket att göra, bara att pulsa i riktning mot Slussen. Ett zenlikt lugn infinner sig, insåg att det inte finns något att göra, bara att gå på. Likt zombies vacklar alla morgonpendlare i samma riktning, tomma blickar, stela lemmar. Men i Slussen går iaf tunnelbanan, så jag kommer till jobbet bara 40 minuter försenad. Andra kvinna in på min avdelning. Stoltheten.

1 kommentar:

Pussy sa...

Starkt jobbat! Men jag vill oxå ha snö!