torsdag 3 februari 2011

Om svamp och socker.

Vad är fel på mig? är väl den spontana frågan efter förra inlägget. Det finns en svamp som heter Candida, den finns naturligt i alla människor, finns i både luft, vatten, vete, frukt osv, människorkroppen ska ha tillräckligt med försvar för att klara dem. Dock kan svampen totalt fucka ur ibland (man tror att de flesta personer i det moderna samhället har mer eller mindre problem med detta!), det kan bero på många saker men jag tror att i mitt fall är de viktigaste orsakerna dåliga matvanor, stimulerande medel (cola, te, choklad, alkohol - inget annat!), stress och långvarit användande av cortison. Epic fail.

Lösningen är att, förutom behandlingen då, göra radikala dietförändringar. Man får alltså inte äta socker, svamp, starka kryddor, ättika, vinäger, ostar, man måste starkt begränsa intaget av allt som innehåller jäst och vitt finmjöl samt får inte dricka alkohol. Det är nämligen det som Candida tycker allra bäst om (olyckligt att vi har likadan smak) och behöver för att fortsätta sitt terrorvälde.

Det här kommer ju förstås bli en stor omställning, men jag väljer att se det som någonting positivt. För det första är det skönt att veta varför jag varit så fruktansvärt trött och sjuk på sistone. För det andra är det på hög tid att jag börjar äta nyttigare. För det tredje vore det ju löjligt att få någonsorts undergångskänsla av att inte kunna dricka eller äta socker på ett par månader.

Det kommer bli en stor förändring. Början på en ny era. BabyStrange - renlevnadsmänniska.


(För självstudier rekommenderar jag Futurama säsong 3, avsnitt 4; "Parasites Lost.")

5 kommentarer:

Vanadesse. sa...

men usch va nasty haha! kommer den "försvinna" så du kan återgå till socker o alkohol sen eller den fuckar ur igen då?

homepage82 sa...

Hej! hur har det gått sen dess? lider av samma problem. Skulle vara tacksam för svar.

mvh

Baby Strange sa...

Tja... jag vet inte. Det var en jävligt tråkig "avgiftning", nu är jag frisk men för mig var skillnaden inte särskilt stor.

homepage82 sa...

Tack för svar. Var det avgiftningen son gjorde dig frisk eller blev du bra med tiden bara?

Baby Strange sa...

Ja jag antar det, men det är ju lite svårt att veta. Men jag gick till en homeopat också. Dessutom gjorde det nog sitt att det blev vår och sol också.