tisdag 22 februari 2011

It's hard to hold a candle in the cold November rain


På tal om Guns n' Roses förresten, är inte November Rain typ den konstigaste musikvideon någonsin?
Den börjar med att Axl Rose tar några tabletter, lägger sig. Han vänder och vrider sig mellan lakanen, drömmer han mardrömmar tro? Snart ser vi en brud (Axl Roses dåvarande flickvän modellen Stephanie Seymour) komma gående ner mot altaret i en eh, intressant utformad klänning och med märkligt tveksamt ansiksuttryck. Vi får se en återblick (i återblicken) över hur de träffas, på ett rökigt Rainbow Bar, och än så länge är det inte konstigt. Slash som best man har inte bara glömt att knäppa skjortan, han har visst glömt ringen, men lyckligtvis kan basisten Duff McKagan (vad ÄR det för ett namn egentligen?) vara behjälpligt. Gotta love men who wears fancy jewelry. Bara en av många fördelar med glamrockare. Slash lägger hur som helst ringen i prästens bibel och sen så drar han. Historiens sämsta bestman?

Vi lär oss dock snart att anledningen till att Slash går innan cermonin ens är över, är att han måste spela ett grymt solo. Allt är förlåtet. Dock är något väldigt konstigt. Axl och Stephanie gifter sig i en enorm katedral, det är sjukt mycket folk där. Slash går however ut ur en pytteliten kyrka, mitt i öknen. Andra kläder har han också. Hur gick det till? Har han lämnat kyrkan bara för att åka till en annan kyrka som passar honom bättre, eller har han hittat en hemlig portal någonstans? Vi får inget veta, men när Slash lirar kan man inte bry sig om mycket annat. Jävlar vilket sweet solo.

Sen är det bröllopsmottagning, och det är nu det börjar bli jävligt märkligt. Först är alla sjukt lyckliga, det skålas och skärs tårtor och dansas. Sen plötsligt börjar det regna och panik utbryter. Folk välter bord i sin iver att skydda sig, knuffar ner varandra, river ner blomsterarrangemang och mat på marken. En snubbe måste så desperat ha skydd att han hoppar igenom bröllopstårtan.

Plötsligt är Stephanie död. Vi får inte veta vad som hänt, men jag har alltid misstänkt regnet. Hon ser lite märklig ut där hon ligger i kistan, jag är fortfarande inte helt hundra så jag lämnar er en print screen. Rätta mig gärna om jag har fel, men det ser i alla fall ut för mig som om hon är... delad på mitten av en spegel. Vad i helvete?!


Jaja, hon begravs i alla fall - inga övriga GnR-medlemmar siktas, är de också döda? - det börjar regna men den här gången är alla förberedda med paraplyer. Nutids Axl vaknar svettig i sin säng och dåtids Axl vänder ansiktet mot regnet där han står ensam kvar vid Stephanies grav, medan blombuketter förlorar färg. Man tycker att de kunnat köpa lite dyrar blommor.

Alla teorier kring röd tråd, portaler till ökenkyrkor, livsfarligt regn, Stephanies död och GnR-medlemmarnas förehavande på begravning mottages med tacksamhet.

4 kommentarer:

Elin Svanold | Morbid Outlook sa...

Sv: Ah, förlåt :(

Elin Svanold | Morbid Outlook sa...

Sv: Haha, sanning!

Avarquare sa...

hahah så bra shiet :)

SV: TRUE THAT!

Pussy sa...

Hahahaa... Jag döööör!