fredag 14 januari 2011

Att vara med henne och så vidare

Jag har inte hållit mig särskilt á jour med Alex Schulmans bloggar, men hans förra bok "Skynda att älska" fick ju fasligt fin kritik så när jag hittade ett läseex av hans andra roman norpade jag åt mig den.
Men jag är inte så förtjust. Titeln till att börja med, den är verkligen vansinnigt lång. "Att vara med henne är som att springa upp för en sommaräng utan att bli det minsta trött" jag menar herregud.  Jag har ingenting emot längre titlar, men då måste de verkligen ha viss slagkraftighet som t.ex. "Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva." (Ann Heberlein, fantastiskt bra!)

Dessutom ger titeln en massa frågor; springer man verkligen uppför en äng? Är den inte platt? Är det verkligen så jobbigt att springa upp för en sommaräng? Borde inte samma äng vara mycket jobbigare att springa över några månader senare? Jag kan spåna i evigheter på samma tema. (Men ska bespara er det.)

Själva boken är trevlig och oförarglig. Alex skiljer sig, träffar en ny kvinna som egentligen är helt out of his league, men hon gillar honom ändå. Hon blir gravid bara några veckor efter att de blivit ett par, men de bestämmer sig för att behålla barnet som föds på årsdagen efter skiljsmässan från förra frun. Större delen av boken handlar dock om hur de försöker hitta varandra, deras tidiga dejter är de delar av boken jag gillar bäst; ni vet hur det är, två personer som verkligen gillar varandra men så blir det jobbiga tystnader och obekväm stämning ändå. Dock känns det tyvärr som om den här boken inte är av något större intresse för någon annan än Alex Schulman och hans fru Amanda.

1 kommentar:

Emelie the President sa...

Hahahaha... *Gillar inte Alex Schumaaan.... >( Men brorsan fixade ju ändå bröllopsmaten för honom så jag e glad att åtminstonet en av oss läste boken.... Men fortfarande: bara för att man e kändis behöver man inte skriva en jävla bok! Kändis är inte lika med författare!!!!!!!! Save us!