lördag 21 augusti 2010

Rolling Like a Wheel Through the CityVi packade in oss i bilen, hittade den sinnessjuka motorvägen, över berg och sjöar, fantastisk utsikt. Vi rattade mellan de franska radiostationerna, försökte hitta något uthärdligt. Vi lärde oss att t.o.m. på motorvägen är det jäkligt krångligt att hitta till platser, skyltarna kommer ofta INNE i själva svängen, man måste nästan ha ett sjätte sinne för att hitta rätt. Lyckligtvis kör Mimmi väldigt bra.När vi började närma oss Lyon tog den franska hiphopen över i bilens högtalare. Vi rattade runt i över en timme, letade förjäves efter en parkeringsplats. Sen trippade vi omkring på kullerstenarna, tittade på hus och människor. Allting var så tjusigt.
Vädret var fantastiskt, vi satte oss på en uteservering och beställde in mat. Servitrisen hade så slitna skor, idel veck och sprickor, klackarna var nere på trä och metaller, hennes fötter veks ut på ett sätt som såg mycket smärtsamt ut. Vi dricksade så mycket vi hade ansåg oss ha råd med, så hon kunde köpa nya skor.

Sen drev vi omkring i flera timmar, tittade i affärer och på gator. Vi gick över broar och efter en lång promenad hamnade vi ett mindre attraktivt område av Lyon. Märkliga människor som strök omkring och visslade efter oss, alla väggar dränkta i graffiti. Vi hittade t.o.m. en bedårande liten hårdrocksklubb.Sen kom vi ut i ett väldigt restaurangtätt område. Så vi åt middag på ett ställe, efterrätt på ett annat ställe och drack vin (eller ja, Mimmi drack lemonad) på ett tredje ställe där de kallade mig Miss Sweden. Men vid midnatt var det dags att lokalisera bilen och åka hemåt. Det var lite knepigt att hitta tillbaka till motorvägen, så vi frågade efter vägen på en biljardklubben i utkanten av Lyon. Dock insåg vi snabbt att vi återigen vandrat in i ett ganska dåligt område, då det var full av eh, working girls där.
Tillbaks på motorvägen lekte vi billekar och på något sätt lyckades Mimmi hålla mig vaken hela vägen till Maisod.


Mitt fabulösa resesällskap!

Och så jag.
(blogger är fan hopplöst när man vill publicera flera bilder!)

Inga kommentarer: