torsdag 8 juli 2010

Gävle Rock City, dag 1

Kom upp på något sätt upp fast jag bara sovit max fyra timmar, åt, fick på mig kläder och kletigt smink. Ställde mig ute på gatan (det var förvånandsvärt mycket aktivitet där klockan kvart i åtta) tills Spången med kompisar kom.

Väl i Gävle var det väldigt varm och väldigt trassligt. Vi fick åka mellan camping och festivalområde flera gånger och försökte reda ut parkering och armband och allting. Sen glömde killen vid biljettinlämningen att ge oss våra campingarmband och det var ett jäkla rännande. Men tillslut parkerade Larsson vid ett stort Ica några hundra meter bort, Spången sprang iväg för att se Rabutier. Campet var på någon sorts fält, jag tror att de klippt en massa sly för att få plats för oss, för ändarna stack upp som vassa pilar ur marken. Jag reste mitt zebrarandiga tält, tog på mig min bikinitopp och smorde in mig med solskydd, svettades kopiöst. Gick med grabbarna för att se Wolf, det var hemskt tråkiga.

Sen gick vi tillbaks till campet – det var 650 meter dit från festivalområdet vilket var lite väl mycket eftersom man var tvungen att gå fram och tillbaka hela tiden – drack lite medan vi väntade på att Dark Tranquillity skulle börja.
Det var sjukt fruktansvärt vidrigt varmt, man var konstant klibbig. Dark Tranquillity rockade! De var så sjukt jävla bra live att jag inte visste vad jag skulle göra med mig själv, hela publiken var med och vi hoppade och det var fantastiskt.

Sen spelade Airbourne. De var också väldigt bra, väldigt mycket energi, Jack dracks direkt ur flaskan. Sångaren Joel O’Keefe såg helt vansinnig ut, men de körde som om det var deras sista show någonsin. På Sweden Rock klättrade Michael Monroe upp till lamporna men Joel O’Keefe klättrade upp ovanför scenen, med gitarren på ryggen, där han hakade fast benet i ställningen, spelade gitarrsolot och headbangade. Metal.

Sista bandet Megadeth började halv elva. Jag är inte så förtjust i dem, de var helt okej men efter Airbourne skulle vad som helst verkat lite avslaget. Helt okej första dag, med tanke på att det inte var någon favorit som spelade.

Inga kommentarer: