söndag 27 september 2009

We Are the Saints, We Signed Our Lives Away

Jag var tvungen att arbeta några timmar så miss Ellen (som åkte hela vägen från Skåne!) fick ta emot miss Vicky. När jag kom hem från jobbet stod de tu och lagade mat. Lax och rotfrukter i ugn (ska man dansa hela natten behöver man ordentlig kost!) De hade köpt en röd duk åt mig och tre röda blommor, mitt hem såg nästan beboeligt ut.

Vi pratade massor förstås, målade tånaglarna, klädde på oss och sminkade oss. Gästerna droppade in i små grupper till vi var ungefär tio personer hemma hos mig. Vi snackade, åt chips, drack. Vid tiotiden snörde miss Ellen in mig i korsetten – hon är verkligen fruktansvärt bra på det! Det blir sjukt tight men ändå kan jag andas hur bra som helst.

Vi skulle ta en buss från Skanstull och vi missade den. Sen skulle vi ta tuben men det hade börjat brinna under en vagn i Gullmarsplan. Då rusade vi och tog en buss till Slussen, varifrån vi gick till Mariatorget. Nån brud med fjädrar på huvudet gjorde en stöt på Ems pojkvän, vilket inte var populärt and the bitch was sent packing.

Trots att det var på håret kom vi in utan att betala och hann köpa happy hour drinkar. Jag drack Jack&cola förstås. Jag lät olika människor dra mig i olika riktningar. Emma och jag startade dansgolvet, vi brydde oss inte om hur vi såg ut, vi hoppade och headbangade och skreksjöng med: "Don’t you say we’re crazy/You don’t know a thing/Just wait until we’re going down in flames!"
Nån kille kom fram till oss och sa ”Ni två är helt jävla galna” med beundrande röst, gav oss flyers till en Halloweenfest – ”Stockholms finest freakshow.”

Fler inbjudna än jag trodde skulle komma dök upp – ett tjugotal kanske, jag räknade inte så noga – och det var förstås fantastiskt roligt. Vi dansade i flera timmar, även om det var lite blandad kvalité på musiken. Jag började snacka med en vacker goth som lutade sig mot väggen som James Dean, men jag sabbade det. Oh well.

Nille köpte mig en sexa whiskey. En bra whiskey tror jag. Den tog där den skulle om man säger. Lisa hade hittat en ring på golvet och belåtet tänkt ”Finders keepers!” men så hade en snubbe frågat henne om hon sett hans förlovningsring. Hon gav tillbaka den och så köpte killen drinkar till henne och Olle hela kvällen. De var belåtna.

Det var allt som allt en awesome kväll. Allt som allt var fyllan bland mina vänner på behaglig nivå, musiken var bra, toaletterna någorlunda fräscha, vännerna grymma förstås och åtminstone en singelvännina fick ligga (yay!)

Samma plats nästa år, darlings?

Inga kommentarer: