söndag 30 augusti 2009

And a Little Help Comes in a Little Glass Vial and a Gun Pressed Against Her Anatomy

Åh, igår såg jag en fantastisk film! Jag har ju en svaghet för dystopier och musikaler och Repo - the Genetic Opera var, förutom att vara våldsam och fantastisk och knäpp, både och! En hårdrocksmusikal! En gothmusikal! "Giles" från Buffy och Vampyrerna sjunger! Ogre från Skinny Puppy spelar en karraktär som skär av kvinnors ansikten och bär dem som mask! Paris Hilton förstör inte en film! Joan Jett gör en cameo! Jag dör!

Året är 2056, hela världen har drabbats av en sjukdom där man får organsvikt. Geneco tillhandahåller organen, men så fort du missar en betalning kommer the Repoman och sliter organen ur kroppen på dig medan du fortfarande lever. För att kunna göra operationen får man ett starkt smärtstillande som kallas Zydrate, något som man lätt blir beroende av. Filmens coolaste karaktär Graverobber - gimmiegimmiegimmie!!! - säljer en gatuversion av Zydrate som han utvinner från döda människor.
Filmen är lite sådär kultigt halvdålig på sina ställen och nivån på sångerna lite blandad men den är fylld med cool serieestetik, snygga kläder och allmänt övervåld så det kan man ha överseende med. I can has sequel?

I can has pale, gothic, eyeliner-wearing, graverobbing drugdealer?

2 kommentarer:

Linda sa...

Låter jävligt twisted. xD Går den på bio eller hittade du den i videohyllan?

Baby Strange sa...

Den är fantastiskt twisted! Jag streamade den härifrån: http://stagevu.com/video/rhaioqoyawrl